29 de maig 2013

Cultura a la pràctica: Editorial Tria

Gràcies a una companya de professió, he descobert aquest interessant cicle cultural: Cultura a la pràctica. Cicle de visites a institucions culturals.

Estan organitzades per la UOC amb diferents entitats culturals i estan orientades als estudiants del màster de Gestió Cultural, tot i que estan obertes a tothom i són d'accés gratuït.
L'objectiu d'aquestes visites es que es pugui veure com es gestionen culturalment algunes entitats, veure què fan i com tiren endavant amb el context actual :)

Bé el cas es que em vaig apuntar a la visita a l'Editorial Tria Llibres.


Es tracta d'una editorial una mica diferent a la resta. Funcionen com una associació.
La xerrada va anar a càrrec de Guillem d'Efak (president de l'ass. cultural Tria Llibres) i una noia que no recordo el nom però porta el tema de les xarxes socials.

Publiquen "on demand" (es diu així?) o sigui, en comptes d'editar centenars de llibres, fan tirades petites i després si algú vol un llibre doncs s'imprimeix a mesura que es compra. La cosa és que clar, a l'editorial li surt més car, però això és relatiu: les editorials grans que imprimeixen 5.000 llibres, els venen tots? És fàcil ser un best-seller mediàtic i vendre, però el % d'aquests casos és petit. Per tant ells no tenen pèrdues perquè ho fan sota comanda i així no hi ha estoc.
Tampoc podem trobar els seus llibres a les llibreries... però, de fet, a les llibreries tampoc hi és tot: a vegades  vols un llibre i te l'han de demanar... no seria el mateix cas? :-)

Resumint, que un grup de persones amb il·lusió, empenta (i el saber que d'això de moment no en viuran) han tirat endavant aquest projecte que no depen de ningú més que d'ells mateixos i que per tant poden publicar el que vulguin.
De moment tenen, crec, 21 llibres publicats. I el catàleg anirà creixent (més o menys dos cops l'any presenten 3 novetats).

La veritat és que el tema editorial mola molt. Des de que vaig a classes d'il·lustració que m'ho miro des d'un punt de vista diferent (sobretot temes d'autoedició, etc) m'ho miro per sobre del punt de vista bibliotecari i hi veig tantíssimes coses interessants... 
ah! la vida! és una merda, no es pot estar pendent de tot..... ara tinc part del cervell ocupat en temes il·lustratius i per desgràcia això s'ha menjat espai que ocupaven els punts de llibre (tinc neurones assignades a cada tema, hehe). L'espai bibliotecari té gana... no paro de veure coses que m'encanten...  a més, ara estic llegint sobre realitat augmentada i m'estic enamorant de les possibilitats que ofereix.... en fi, coses, coses, sempre hi ha mil coses! M'encanta ser bibliotecària perquè encara que no ho sembli des de fora, ÉS UN CAMP TANT AMPLI i una professió tan infinita que viuria dues-centes vides i encara en necessitaria unes 500 més. :-)

Apa, que vagi de gust! 
I no us oblideu de llegir! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails