17 d’abril 2013

Saló del còmic 2013

Aquest cap de setmana vaig estar al Saló.
Era l'edició número 31 i la van fer a la Fira de Montjuïc. Confonc molt l'ubicació dels salons manga/còmic, però si que recordo que la primera vegada que vaig anar a un va ser a l'Estació de França i em vaig comprar un clauer del porquet negre que surt a Ranma1/2. Val a dir que mai he vist un capítol sencer de Ranma i no n'he sigut mai fan, però el porquet aquell fa molta gràcia... :)

Bé, a lo que íbamos.

Aquesta vegada el far-west ha près una importància rellevant. A mi la veritat és que el Farwest no m'agrada quasi gens o gens, però l'exposició plena d'originals ("Por un puñado de cómics") era força completa. A mi personalment em va fer gràcia unes lletres en relleu on posava FREEDOM i que estaven fetes amb soldadets de plàstic:


I és que les exposicions que fan al Saló molen bastant [de fet també hi ha xerrades, activitats i tallers, però jo mai he anat a cap. Ni tampoc m'he disfressat mai!] Una altra exposició que hi havia bastant gran era la del 75è aniversari del Superman i després Patrulla-X i Vengadores


Però sobretot la que em va agradar més és la dels quaderns de viatge.... m'encanta!!! admiro molt aquesta gent que va de viatge i fa dibuixos maquíssims als seus quaderns *_* (aquí al blog vaig parlar no sé quan de un que havia fet el Craig Thompson...). També em va agradar molt la de EL HUMOR NO SE RECORTA, que son vinyetes sobre la crisi...


També hi havia un espai per als finalistes de la Beca Cernet Jove ("connecta't al còmic"), d'on van sortir gent com l'Aleix Saló o la Moderna de Poble al seu moment. L'obra d'aquest any no ha pogut ser editada a temps pel saló (El senyor Romaní). També hi havia expo dels finalistes/guanyadors del Premi de còmic Ciutat de Cornellà, vaig fer una foto però no es veu...


Finalistes Carnet Jove: la convocatòria demana tres tires còmiques.

En aquesta edició s'han sobrepassat els 100.000 assistents: és una molt bona xifra i sobretot amb la crisi. I el sector editorial!!!! Jo em vaig comprar dos còmics :-)

(De "¿Dónde está el guionista? ja en vaig parlar ahir! 
en tornaré a parlar quan l'hagi llegit sencer! i el mateix amb 
l'altre de la Moderna de poble!)

En fi, ha sigut un bon cap de setmana, sí! Visca els còmics! :)

3 comentaris:

Alex Pler ha dit...

La xifra d'assistents està manipulada, ha sigut el pitjor any d'assistència i vendes del Saló. A més, és curiós que donin xifres semblants pel Còmic i el Manga, quan un està quasi buit a estones i a l'altre han de tancar els accessos.

Eli Ramirez ha dit...

oh!!! no ho sabia!!
gràcies per la info, més de primera mà que no pas la meva!!!

Moroboshi ha dit...

Sí, s'ha baixat respecte a l'any passat. I el meu llibreter em comentava que una cosa és el que treuen els de Ficomic de les entrades i una altra el que venen els estands, que resulta que tenen un lloguer més car que les altres fires i cada cop menys botigues van al Saló.

La diferència de localització entre els salons ja no existeix, per sort ara ja és sempre Montjuïc.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails