11 de març 2013

Un parell de còmics per començar la setmana

Últimes lectures (gràcies per existir, biblioteca ;-D)

Shortcomings (Adrian Tomine)

Shortcomings és una història de dos japonesos que que viuen a Estats Units (de fet han crescut allà). És una història que ens parla de la monotonia de la parella i de tòpics i esterotips, està molt ben narrada i gràficament està molt bé, amb un dibuix senzill i precís. 

Els protagonistes són en Ben i la Miko. Els dos es dediquen al cinema d'una manera o altre: ell dirigeix una sala de cinema i ella està molt vinculada al cinema independent. A les primeres pàgines ja veiem que la relació no funciona bé: ella no suporta gaire que les fantasies sexuals d'ell siguin amb noies blanques, i ell no para de dir que ella ha canviat i ja no és la de sempre. I és quan ella decideix passar una petita temporada a Nova York quan comença realment la història, en la qual el protagonisme es centra bàsicament en ell i la seva relació d'amistat amb l'Alice, coreana lesbiana. 


¿Me seguirás queriendo si mojo la cama? (Liz Prince)


Aquesta obra és un encant :-)
Són petites tires d'humor "tendre" (o no) entre una parella enamorada. Petites situacions domèstiques, el dia a dia. 
La majoria són petits detalls de la vida en parella que arranquen somriures. És un còmic curtet (me'l vaig llegir en el que dura el trajecte de metro des de casa meva a la feina) i per això trobo que amb més motiu us el recomano. No es triga res en llegir-lo! :)

A més, el que més m'encanta és el tipus de dibuix: simple, divertit, sense acabar de definir. 


Bé, resumint. Les dues m'han agradat molt (més la segona, pel tipus de dibuix, per la senzillesa del que explica... és més mono). :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails