18 de març 2013

Nova biblioteca a Cornellà

Dissabte van inaugurar una nova biblioteca a Cornellà. Hi vaig anar :-)

És la tercera biblioteca que hi ha a Cornellà, i està al barri de Sant Ildefons (fàcil d'arribar-hi, línia blava de metro i quan surts, caminar uns 5 minuts). Ara que hi penso, la biblioteca no té el nom de ningú (vull dir, que podria dir-se, Biblioteca Ramon nosequé, o alguna cosa així, però no, crec que es diu biblioteca Sant Ildefons i ja està. O potser m'equivoco O_O) 


La biblio està a prop del mercat municipal i ocupa 1.739,5 metres quadrats. Es separa en dos pisos: la planta a peu de carrer i la planta -1.
La planta a peu de carrer és la de més "soroll", ja que és on hi ha la sala infantil, la premsa, els materials audiovisuals i un taulell de préstec e-n-o-r-m-e.

La sala infantil és xula. Està just quan entres a mà esquerra (així els nens queden aïllats i el soroll no va gaire més enllà, haha). Mireu, una foto de la zona (d'una part):


Al pis menys 1 hi ha les novel·les i tauletes per llegir o treballar amb calma (diu El Periódico que són 140 punts de lectura: no els vaig comptar, però m'ho crec, jeje). :-)
Els cartellets per ubicar les coses són ben bonics:


Que més... ah! Té moltíssima llum, ja que quan entres, la part esquerra no té edificis veïns i com que dóna a una carretera doncs no hi ha obstacles i la llum del sol arriba directament a il·luminar la sala. Està molt bé. I també hi ha una sala d'actes. Com que vaig anar amb una amiga que coneixia a la directora, ens va poder ensenyar la sala d'actes i algunes coses més :)
Una foto de la sala d'actes:


A Bauen blog de biblioteques i arquitectura hi he llegit que la biblioteca comparteix edicifi amb l'Auditori ("Centre Cultural Sant Ildefons") i que l'obra és de l'equip d'arquitectes Brullet de Luna Arquitectes. El barri té un passat obrer molt important amb molta lluita social i veïnal molt activa cap als anys 60 i 70, i per això un dels temes de la biblioteca és "Moviments socials i societat civil".

Resumint: sempre és bona notícia que obrin biblioteques :D

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Cuac Cuac, Eli

No digas que el taulell de préstec es enorme, que alguna Regina Finch te monta el número...........

Alazos. Pato.

Eli Ramirez ha dit...

ijijijijijijij
veo que te has aprendido bien el nombre... :)

elspuntsdellibre ha dit...

sort que han tingut a Cornellà perque vinga inagurar biblioteques arreu i la del nostre barri fa anys que ens la vam prometre i encara l'esperem¡¡¡¡

salutacions
Maite

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails