27 de març 2013

Lectures lleugeres (o no)

Un parell de "còmics" al voltant de la mort.

Tots els meus amics són morts (Avery Monsen, Jory John)


Tal com l'han definit en molts llocs, es tracta d'un llibre infantil destinat a un públic adult amb un rere fons esgarrifós que, a sobre, et fa riure!!
El llibre és una presentació constant de personatges (un a cada pàgina) i cada un diu una frase referent a la mort. Els seus amics són morts. Per exemple, el dinosaure de la coberta del llibre... és clar! tots els seus amics s'han mort, s'han extingit... o el proper exemple... tots els meus amics van caducar dijous. És trist... amb un sol i simple dibuix i una frase d'humor negre, veiem un rere fons de personatges tristos i solitaris....

Buenos tiempos para la muerte (Juanjo Sáez)

I aquest segon és un llibre de Juanjo Sáez. Tot i que sigui un modernet, m'agrada molt el que fa aquest noi. Arròs covat me'ncanta (ho he dit ja algun cop, oi? jaja) i la resta de coses que fa, també (o sigui, fins a on jo sé) (aquí parlo d'un llibre seu). ...Bé, doncs aquest llibre en realitat va ser el seu primer llibre (2000) però ara fa poc se'n va fer una nova edició amb més continguts. Parla de la fragilitat de tot plegat, de lo poc que som. Ho fa amb experiències viscudes, amb una narrativa molt de còmic. Està prou bé.
Tant una com l'altra són lectures curtes.  15 minuts màxim.

2 comentaris:

Irisibula ha dit...

M'encanta aquest còmic d'Avery Monsen i Jory John!
Aprofito per recomanar-te el llibre infantil Paraíso de Bruno Gibert també és sobre la mort, no té paraules... Boníssim! :)

Eli Ramirez ha dit...

No el conec!! però me l'apunto, i tant! merci iris :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails