15 de març 2013

Kosmopolis13

Aquests dies està sent el Kosmopolis a Barcelona (al CCCB). És la festa de la literatura... fan coses de llibres, d'editors, de biblioteques, autors, còmics... una mica de tot. Activitats de pagament i d'altres gratis. Val bastant la pena, s'ofereixen un munt de coses! Mireu el programa!

Va començar dijous i demà ja és l'últim dia (espero anar a alguna activitat més). Avui he anat a "De l'autor al lector: el sector del llibre davant el repte digital", activitat de BookCamp. Ha sigut només una horeta. Anava a càrec de Silvia Clemares, de Kobo Inc. (--> Kobo és una plataforma de lectura digital).

Ha sigut una exposició de continguts molt breu on bàsicament ha parlat del canvi que hi ha actualment al mercat editorial i de les possibilitats que ofereixen aquests nous formats (col·laboracions per a fer obres on hi participen il·lustradors, autors, fotògrafs, dissenyadors...), i també del canvi en la "cadena": que si abans l'autor parlava amb el seu agent, l'agent amb l'editorial l'editorial amb la llibreria... doncs res, que ara hi ha autors que s'autoediten, que vénen sols per internet, agents que fan plataformes de publicació, editorials que també fan de llibreria... vaja, que el mercat ha canviat molt, i això es reflecteix també en els models de negoci (posant d'exemple "24 symbols", l'spotify dels llibres).

Les intervencions del públic han donat peu a un debat interessant centrat sobretot en la pirateria. La confereciant no ha tret el tema alegant que qui vol fer-ho, ho farà. Entre els assistents, discrepàncies. Gent que pregunta pel valor afegit d'un llibre digital (no el tens físicament, no el pots donar als teus fills, etc), IVA, preu fixes... em quedo amb la reflexió d'un editor que com ben cert apunta, aquest és un país que s'ha acostumat a no pagar per la cultura i que si una persona ja no paga, li és igual si el llibre està a un euro: si el pot aconseguir gratis, probablament siguin pocs els que paguin aquest euro. I com a mostra, un exemple ben clar: Whatsapp anuncia que serà de pagament i tothom busca alternatives... quan estem parlant de 0,80 cèntims a l'any i estem pagant quotes d'internet mòbil altísimes i tenim móbils caríssims. No ho critico, jo també sóc culpable de baixar-me coses de tant en tant. És simplement un petit resum del que s'ha dit a la sala.

Podeu seguir les conferències a twitter amb el hashtag #k13

2 comentaris:

elspuntsdellibre ha dit...

hola Eli, per si no ho saps, a part de la postal i ha el punt d'aquest animaló i tb de l'expo de bolaño. Estan a la recepció del CCCB davant de la llibreria.
salutacions
Maite

Eli Ramirez ha dit...

De l'expo del Bolaño ja el tinc, però del punt de l'animal no en tenia ni idea O_O! hauré de buscar-lo, merci per l'avís!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails