27 de febrer 2013

Germans, gairebé bessons (M. Mercè Cuartiella)

Feia dies que no llegia. No tenia temps!
Però poc a poc estic remprenent totes les activitats que m'agraden: actualitzar el blog, llegir, dibuixar, veure pelis... :-) es que el mes de febrer ha estat una mica ple.... O_O!

L'últim llibre llegit és: GERMANS, GAIREBÉ BESSONS, de M. Mercè Cuartiella.


Anem a pams:

El llibre ha guanyat el Premi Llibreter 2012, però a mi no m'ha acabat der fer el pes. No nego que és una bona obra, ben escrita i lleugera (la trama passa en 6 dies i és el relat de cada un dels dies). Però, mmm... no em cauen gaire bé els personatges.
Suposo que en part és la gràcia del llibre, no? però a mi si els personatges dels llibres no em cauen bé, doncs no hi ha feeling. No és que em caiguin malament, però em fan una mica de ràbia: tot ells. No m'agrada llegir llibres o veure pelis on no tinc certa complicitat amb algun o altre personatge ^^U

La història va de dos germans molt i molt units (en el moment en que transcorre el llibre tenen uns trenta anys). Tenen un caràcter molt difícil que fa que entre ells es barallin sempre però visquin completament connectats l'un amb l'altre, aliens al món.
El problema és que ell, en Joan, està casat. La dona de'n Joan, la Raquel, sap que mai podrà entrar al joc dels dos germans i es sent exclosa del seu propi matrimoni...

Total, que a la primera pàgina se'ns descriu el problema: el tarambana de'n Joan ha perdut una gran quantitat de diners en una timba, i té sis dies per reunir-los sinó vol que la màfia russa li trenqui les cames.

Davant d'aquesta situació i al llarg dels sis capítols corresponents als sis dies, veiem una mica més la relació entre els germans, el context familiar viscut i els secrets d'infància que amaguen. I la dona d'ell, la Raquel, una bleda soleiada que només fa que plorar i lamentar-se de les situacions. 
Sobretot veiem la manera que tenen cadascún dels personatges a l'hora d'afrontar-se al problema, però de manera solitària.... on queda allò de "la unió fa la força"? aix. I el final no m'acaba de fer el pes, jejeje. Bé, que estic criticant molt però deixo clar que el motiu que no m'ha agradat són els personatges, eh! és només una opinió. :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails