11 de gener 2013

Biblioteca Otero Pedrayo (Centro Galego de Barcelona)

Avui biblioteca, que fa dies que no parlo del tema :-)

A la Rambla (entre Colom i Plaça Catalunya) hi ha més d'una biblioteca. La més famosa potser és la que van inaugurar fa un parell d'anys, la pública Gòtic-Andreu Nin; però n'hi ha alguna més. Per exemple, la biblioteca de la Real Acadèmia de les Ciències i les Arts (RACAB), que poca gent sap però es troba al mateix edifici on hi ha el Teatre Poliorama, ÉS MÉS! el rellotge que hi trobem a la façana, durant molts anys ha sigut la HORA OFICIAL de Barcelona. BIG BEN a la catalana.

Però avui us parlaré de la BIBLIOTECA OTERO PEDRAYO (descobriment de casualitat) :)

Comencem pel principi: és la biblioteca del Centro Galego de Barcelona. Com ja us podeu imaginar, el Centro Galego s'ocupa de promocionar la cultura gallega a Catalunya i servir de lloc de trobada per als gallecs que corren per aquí :)

Està a la Rambla (Caputxins) a l'alçada del número 35. I quan entres per la porta has de triar on vols anar:I a dins hi tenim la biblioteca:Està especialitzada en temes gallecs i rep cada dia premsa gallega i catalana (a la web ho posa així, curiós, d'espanyola res? és curiós si més no...). I també reben el DOG (Diario Oficial de Galicia), el Boletín do Parlamento i revistes.
El catàleg està parcialment en línia, o sigui, integrat a la Rede de Bibliotecas de Galicia.

Entre els seus usuaris principals en destaquen els socis i els estudints de Filologia Gallega. Però també posa: estudiants que necessitin informació de Galicia o que preparin el Camí de Santiago (no especifica condicions d'accès).A la pregunta (per si algú s'ho pregunta), que hi feia jo al Centro Galego... la resposta és: estava fent una ruta gaudiniana i... atenció!: Resulta que l'edifici on hi ha el Centre era del Sr Eusebi Güell (el famós Güell del parc i vinculat amb Gaudí, etc). i mira, resulta que entre aquest edifici i el Palau Güell (Nou de la Rambla) estaven connectats per un passadís.
 
Curiós, oi? Apa, doncs ja sabeu una cosa més :)
(i si voleu saber més del Palau Güell, aquí en parlo).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails