03 de desembre 2012

Nova biblioteca a Barcelona: Camp de l'Arpa - Caterina Albert

Dissabte van inaugurar una nova biblioteca a Barcelona: Biblioteca Camp de l'Arpa - Caterina Albert (carrer Indústria 295). És la que fa 38.

Vaig anar i de fet em fa especial il·lusió, perquè està "al barri" (bé, de fet em cauen igual de prop aquesta nova com la de Sagrada Família, però és la emoció de lo nou, jajaja). És súper maca.

Es veu que aquesta nova biblioteca substitueix a la que hi havia a St Andreu (Garcilaso). No ho sabia, és una pena, les biblioteques haurien de multiplicar-se, no dividir-se! :-) També és curiós que una biblioteca d'un districte sigui substituïda per una biblioteca a un altre districte, però per proximitat suposo que ja ha de ser així... bueno. No hi entenc gaire :-)

Bé, total, que la biblioteca és preciosa: ocupa una antiga fàbrica (segons la web de les biblioteques, primer va ser una fàbrica tèxtil [Bonaventura Costa i Font] i després una fàbrica de plàstics, Alchemika). I la biblioteca, que ocupa 2,489 m2 és obra d'Oliveras Boix Arquitectes, que són dos germans i súper joves. Molt bé per ells. La biblioteca té moltíssima llum natural amb patis interiors que fan d'ella un lloc súper agradable.

A la sala infantil hi ha una cosa guai:I atenció, perquè també són la primera biblioteca pública en oferir servei d'autoprèstec:


Vam veure'n la demostració pràctica: vas amb els teus llibres (tant un com deu) i els poses allà sobre davant de la pantalla. Llavors ell mateix llegeix els codis (molt, molt ràpid) i en mig minut ja ho tens. Pots sol·licitar tíquet o no :)
Si ho has fet bé cap problema, però si ho has fet malament, PITARÀS a la porta (a més, també s'ha modernitzat: no fa un simple BIP BIP BIP sinó que la porta es posa de color vermell i tothom veu que t'estàs emportant els llibres il·legalment jajaja).

Total, que mola molt la nova biblioteca. 
Cada biblioteca que inauguren és millor que l'anterior. Orgull de professió! :) Algun dia tindrem la ciutat amb les millors biblioteques del món, jaja!

:-) 

Per cert, un punt de reflexió: a la inaguració van parlar diverses persones (l'alcalde Trias i altres que no sé el nom). Doncs bé, no entraré en política polèmica (ho dic perquè va ser una mica polèmic) però trobo que de tants que van parlar, ningú va dir el nom de la biblioteca, CATERINA ALBERT, ni qui va ser, ni perquè s'ha escollit aquest nom.... Bé, suposo que ja ho sap tothom, però escriure és gratis: Caterina Albert és el nom real de Víctor Català, autora de Solitud (ent altres) (signava amb pseudònim).

Visiteu la nova biblioteca! Utilitzeu-la!

4 comentaris:

sfer ha dit...

això de l'autopréstec és per ràdiofreqüència? no sabia que ho haguessin implementat ja!

Eli Ramirez ha dit...

Dooooooooooooncs

Doncs no ho sé.
Diria que no és per radiofreqüència, no. Però no ho sé segur. Ara que de fet, posava que els llibres per fer retorn automàtic només podien ser d'aquella mateixa biblioteca, no de cap altra. Hmmm.....

Ho sento, no sé la resposta u_u

sfer ha dit...

Doncs pels curiosos, sí que funciona amb ràdio freqüència, sí... De moment, la primera de la Xarxa de la Diputació!

http://www.diba.cat/web/butlletins/butlleti/-/butlletidigital/detallIndex/BIBLIO/55/26188

Eli Ramirez ha dit...

:-)
gràcies per la info!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails