12 de desembre 2012

Drakcelona (Josep Martínez)

Vaig descobrir aquest llibre gràcies al bloc de les biblioteques de Barcelona (Bibarnabloc) i clar, qualsevol cosa que faci referència a Barcelona m'intriga i no vaig poder evitar de buscar-lo. :)


És curiós de veure: són dracs, molts dracs, tot un llibre ple de dracs. Però ALERTA! tots són dracs que viuen a Barcelona.. :-)
Durant quatre anys l'autor va anar fent fotos dels que s'anava trobant, i el resultat ha sigut el llibre que avui comento. Ho ha separat en 12 rutes que inclouen uns 500 dracs. Us imagineu? (bé, estic segura que n'hi ha molts més ;-D)

A més, comença amb una definició de drac i un petit resum dels tipus de drac que existeixen, sense oblidar als "cosins de dracs" com ara el basilisc, que tothom sembla reconèixer fàcilment gràcies a certa pel·lícula/llibre d'un nen mag amb cicatriu al front :)

Bé, doncs a banda del llibre també se'n va fer una exposició fotogràfica. Però el millor de tot és que també hi ha APP per a mòbil:

http://www.drakcelona.com/

La Ruta Modernista condueix al visitant des de la mundana entrada de Barcelona, el seu tradicional port marítim, fins al barri més cosmopolita de la ciutat, Gràcia.
Durant tot el recorregut, els dracs us sorprendran amb el seu port altiu, la seva elegància barroca, la seva atenta mirada i fins i tot amb el seu enigmàtic somriure, en algun cas.

La Ruta Gòtica discorre a través d'un món medieval ocult i intemporal al cor de la ciutat.
Des del Mercat del Born fins a la incomparable catedral de Barcelona, aquesta ruta és per si mateixa una veritable joia que permet descobrir els racons més secrets i més històrics de Barcelona.

I no ho oblideu... cada cop en són més... hi han vingut per quedar-s'hi. ;)

Petita crítica: CR Zafón fa el pròleg (aquesta no és la crítica) --> M'agrada el Zafón com a autor, però trobo excessiu que, per 4 linietes mal comptades de pròleg hagi de sortir tant a la coberta com a la portada del llibre. Vamos, que no. No hi ha com ser famós...

2 comentaris:

Iris Duarte ha dit...

Eli,
enganxa't al LlegeixB@rcelona, és on penjo les ressenyes de tots els llibres que llegim sobre la ciutat i alguna acaba al Bibarnabloc... :P

Eli Ramirez ha dit...

ai tens raó!!! no hi penso mai! l'he d'incloure al reader!
merci :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails