07 de desembre 2012

Cuaderno de viaje (Craig Thompson) / El gran vacio de Alfonso Taburete (

Avui un parell de còmics. Bé, "còmics", entre cometes. La paraula se'ns queda curta ;-)

Cuaderno de viaje (Craig Thompson)

Sóc molt fan del Craig Thompson. Diria que he llegit tot el que s'ha publicat per aquí, tot i que el millor de tots, per mi, és BLANKETS.

Bé, doncs l'altre dia vaig agafar de la biblio l'únic que em quedava per llegir: Cuaderno de viaje. No és ben bé una obra... són només les seves experiències de tres mesos de viatge pel Marroc i per Europa (es situa cronologicament entre Blankets i Habibi).
El seu quadern de viatge que, un cop ple de coses i experiències, es va publicar :-) Podem trobar-nos amb els paisatges que va veure, la gent que va conèixer, les seves pors i paranoies... vamos, un llibre que s'ha de llegir si l'autor t'agrada ("i et cau bé"), perquè sinó aquest tipus de registre es fa pesat...

En destacaré una cosa: Thompson mentre fa aquest quadern passa també per Barcelona... i com ja és previsible, també la dibuixa una mica. Sobretot l'obra de Gaudí.

Uau.

El gran vacio de Alfonso Taburete (Sibylline, Capucine et Jérôme d'Aviau)

I després també he llegit aquest altre, que és com... diferent. Sí, també és diferent.

És una obra que tracta d'un ninotet (Alfono Taburete) que apareix un dia de cop al bosc i busca coses per fer. És com molt infantil però sense ser-ho del tot. És a dir, tot i la seva suposada simplesa, s'hi poden veure reflexades moltes coses del món adult. Del comportament adult. És com tot ple de metafòres, un ninotet que busca ser lliure però no se n'adona fins al final, quan suposadament ja ho havia tingut tot.Té moments tendres i macos, però sincerament, no m'ha apasionat.LinkWithin

Related Posts with Thumbnails