21 d’octubre 2012

La peli del diumenge: Los niños de Huang Shi (Roger Spottiswoode)

L'altre dia vaig veure aquesta peli i em va agrada força.
De fet he vist que la crítica la va titllar de sosa, fluixa i fins i tot dolenta, però no sé, a mi no m'ho va semblar. Potser perquè si el tema t'agrada no se't fa lent ni avorrit...
És una història real d'un periodista que es deia George Hogg i que va arribar a la Xina als anys 30, quan estava sent invadida pels japonesos (un episodi que no he vist en gaires pel·lícules, tot i que sé que n'hi han). Hogg es salva de miracle i va a parar a un orfanat amb ple de nens que viuen sols, sense adults. Primer són bastant reticents a la seva presència, però després ja li agafen confiança. Ell se'n cuida i els protegeix.
Arribats a un punt de la pel·lícula, veu que els nanos poden estar en perill i se'ls emporta a una zona segura, recorrent així les muntanyes durant uns dos mesos.

És una d'aquelles pelis "maques". És una mica llarga (125 min) i potser hi ha trossos que es podrien passar més per alt, però en fi.
Lo maco és que al final surten testimonis reals, alguns d'aquells 60 nens que Hogg va cuidar i va salvar del perill. :-)

Us deixo el trailer, com veieu, és el tipu de pelis que a mi m'agraden... :)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails