22 d’octubre 2012

Houdini, el rey de las esposas (Jason Lutes, Nick Bertozzi)

M'agraden els còmics i m'agrada el gènere biogràfic, per tant, quan vaig veure a la biblioteca aquest document, vaig pensar: me'l llegiré!

Houdini és un nom que vulguis que no, se't queda. En vaig sentir a parlar ja fa molts anys, però potser el que més em vé a la memòria és una peli argentina (no sé quina) on un nen petit deia "Houdini no era mago, era escapista!". I això se'm va quedar molt gravat. Sí, era un escapista. Es deslliurava de tots els tancaments possibles de manera increïble.


El còmic és curt: relata només UN DIA a la vida de Houdini, una actuació. I a més ens dóna informació sobre quina era una de les trampes que utilitzava a l'hora de poder-se escapar, afegint a més la dada que es coneixia centenars tipus de candaus i el seu estudi en permetia després saber el funcionament per tal d'obrir-lo i/o descativar-lo.
El dia que veiem al còmic és l'1 de maig de 1908, quan va saltar del pont Harvard (a Cambridge, Massachussets) lligat de mans i peus al riu d'aigua gelada.

Tot i relatar-ne un sol dia, podem veure'n bastant com era el seu caràcter (egocèntric, ambiciós), molt amant de la seva dona, molt desconfiat però lleial a qui té al costat. Tot un personatge que va morir per orgull al pensar que podria rebre diferents cops de puny a la panxa i que no li passaria res. Doncs bé: li va petar l'apèndix. No va anar al metge i aguantant aguantant doncs al cap d'uns dies es va desmaiar i va morir poc després.

Va ser pionner en moltes coses, i va ser un dels primers en volar.
També va idear un codi secret perque si algun dia moria, la seva dona pogués reconèixe'l per mitja de mèdiums.... la cosa és que Houdini sempre es reia dels mèdiums i amb el codi pretenia que, si algun dia passava algo, la seva dona pogués creure al mèdium si li deia el codi que havien pactat amb ell en vida (un codi de 10 paraules). Total que res, que van passar 10 anys i res.


Per cert, a la web de Bertozzi hi ha LES 15 PRIMERES PÀGINES. Potser val la pena que li doneu un cop d'ull. 
De fet no és el tipus d'il·lustració que m'encanti, però està ben fet. I tot pintat amb tons negres i blaus. Ah! i edició Astiberri, que no cal dir res més (garantia de qualitat) (a més amb moltíssima informació tant d'ell com de context).


Per saber-ne més: Houdini wikipedia (poso la wikipedia en castellà, és més completa)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails