31 d’octubre 2012

Contes de la perifèria (Shaun Tan)

M'agraden les biblioteques públiques. Hi vaig cada setmana un parell de vegades (jo treballo en una especialitzada, res a veure XD). M'agrada caminar entre els llibres i decidir quin vindrà cap a casa amb mi...

Total, que l'altre dia vaig donar un tomb per la zona infantil i vaig trobar un llibre que, oh! em va capturar tota l'atenció.I des de que l'he descobert, em trobo el nom de Shaun Tan per tot arreu (la culpa deu ser el curs d'il·lustració... ;D).

Què ens explica aquest llibre? doncs 15 històries surrealistes que passen el el barri residencial d'una ciutat qualsevol. Un cant a la imaginació que parteix de coses ben normals. Què té d'estrany, per exemple, un estudiant estranger que passa uns quants dies amb una família? En principi res... però si aquest personatge és de la mida d'un cacahuet i li agrada dormir al rebost de la cuina dins una tasseta? doncs passa que haurem d'acceptar que és simplement una qüestió cultural (potser és la història que m'ha agradat més de totes). :-)

Ara bé, el que em va atraure d'aquest llibre és... la tècnica impressionant a l'hora d'il·lustrar-ho tot plegat: cada història té un estil. A llapis, aquarel·les, collages... impressionant com les domina totes. Vamos, un llibre per tenir a casa (he de buscar més llibres de Shaun Tan inmediatament).
(Si fins i tot té obra de teatre O_O) Estic empanadíssima.

I de regal, una mostra d'algunes de les il·lustracions que trobareu al llibre (extretes de la seva pròpia pàgina web eh! :D). Fixeu-vos en la qualitat i la varietat de cada dibuix! (cada història del llibre)

 
 
 
 

Definitavament, me n'he fet fan. INSPIRADOR.

De fet no aocstumo a copiar mai dibuixos, però... tenia ganes de dibuixar el gos de la coberta del llibre... (a nivell menys 150, però de l'estil) ijijijijij.Gaudiu-lo! (buscar al catàleg)

2 comentaris:

Lleonard Pler ha dit...

Què guais les il·lustracions!!

Iris Duarte ha dit...

Eli, has tingut molt bon gust, aquest llibre és genial! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails