14 de setembre 2012

Pluto (Naoki Urasawa)

Aquests dies he estat llegint PLUTO, de Naoki Urasawa.

Vaig anar a la biblioteca a recollir un llibre que havia reservat i em vaig passar per la secció de còmics. Normalment costa trobar una col·lecció sencera, però allà estaven tots junts els 8 volums. Vaig agafar-ne tres (per no carregar 8 volums sense saber si m'agradaria) i els vaig devorar aquella mateixa tarda... i clar, a l'endemà vaig tornar corrents a la biblio per agafar els altres cinc.

 

M'ha agradat molt llegir-los.

La sèrie està basada en el gran Astroboy (Tezuka) (jo mai n'he sigut seguidora però...qui no coneix aquest personatge? una vegada vaig parlar de la peli que van dedicar-li, dolenteta, sí), però entretinguda!. En realitat el protagonista és Gesicht, un altre robot, però el nano absorbeix protagonisme a mesura que avança la història :-)

És una història de robots... però robots humanitzats. Si fossin simplement robots... no m'haguès agaradat. En canvi els robots que surten aquí són com nosaltres. De fet la història es situa en un context on els robots més avançats ja semblen persones i on fins i tot gaudeixen de drets robòtics a l'estil dels drets humans. Però com sempre, hi ha qui els vol eliminar i s'estableix una lluita entre un món d'humans o robots.

Els robots també poden plorar?

No parlaré massa més de l'argument perquè no vull fer spoilers. Només la trama central, que és la mort d'alguns dels robots més importants del món i la investigació del cas a mans de Gesicht.
En fi, m'ha agradat molt, ja ho he dit. I sobretot el tractament dels personatges i un dibuix perfecte. La importància dels sentiments... o ah! sobretot Epsilon, sí, el meu personatge preferit del còmic: Epsilon és un dels robots més importants del món que he comentat... però totalment pacifista, com l'Astroboy. L'Epsilon va fer-se objector quan va esclatar la guerra de la qual es parla a l'obra i s'ha dedicat a cuidar nens orfes... funciona amb energia fotònica i té un gran potencial.


Penso que és un bon homenatge i que la trama és força completa. A més, enganxa! Vamos, que la recomano molt.

3 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Celebro que t'hagi agradat. Si tens curiositat per veure d'on ve aquesta història i al mateix temps fer un tastet d'Astroboy agafa de la biblioteca el volum 3 de la col·lecció, on hi ha la història original de Pluto.

El manga d'Astroboy és feixuc i carrincló, però és un autèntic clàssic del manga.

Lleonard Pler ha dit...

Sóc molt fan d'Urasawa, però aquesta obra no em va enganxar. Potser l'hi hauré de donar una nova oportunitat, potser l'altra vegada no era el moment.

Nodami ha dit...

Com pot ser això Lleonard??? t'ho has de tornar a llegir!!! jo vaig plorar molt amb aquesta història!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails