05 de setembre 2012

La información en el móvil (Natalia Arroyo)

Aquests dies estic vivint sense internet. El que semblava una cosa impossible ara resulta que no ho és tant: tinc més temps per fer més coses, més temps per dibuixar, més temps per dormir, més temps per dedicar-me als punts de llibre.... més temps per llegir!

O sigui que aprofito per avançar lectures que tenia a mitges o que esperaven el seu torn. I un d’ells és el que comento ara i aquí.


Aquest llibre forma part d’una col·lecció que està molt bé. Són petits llibres de butxaca (mitjana de 100 pàgines) editats per EPI i la UOC. Estan pensats per exposar coneixements a professionals que treballin sobretot amb informació i documentació, però d’una manera molt senzilla i amena. Vamos, res de tochos gruixuts que no s’acaben mai i en els quals no entens la meitat del que s’hi diu.

La col·lecció està dirigida per Javier Guallar u Tomàs Baiget (El Profesional de la Información).
Aquests són els títols que s’han publicat de moment:

1.Tecnologías de la web semántica. Juan-Antonio Pastor 
2. La revolución del libro electrónico. 
José-Antonio Cordón 
3. Sistemas de información en la empresa. 
Josep Cobarsí-Morales 
4. Información en el móvil. 
Natalia Arroyo 
5. Acceso abierto a la ciencia. 
Ernest Abadal 
6. Fuentes de información médica. 
Pablo Medina-Aguerrebere
7. Gestión de la reputación online. 
Javier Leiva-Aguilera
8. Wikipedia de la A a la W. 
Tomás Saorín
9. Etiquetar en la web social. 
Raquel Gómez-Díaz 

Bé. És el primer que llegeixo però segur que aniran caient més (sobretot m’interessa l’1, 7, 9). 
Què dir de “La información en el móvil”? M’ha agradat, explica les coses d’una manera molt fàcil i toca molts temes: codis QR, apps, realitat augmentada...Hem de tenir en compte que cada cop hi ha més persones que utilitzen el mòbil per navegar per internet. Jo no m’havia parat massa a pensar en el tema... i clar, hi ha moltes funcions, formats, mides de pantalla, velocitat de connexió, resolucions... tot plegat és un món! 

En fi, us podria parlar del llibre però d’altres ja ho han fet i millor que jo. Us deixo l’entrada que va fer Rafael Ibáñez aBiblogTecarios on a més s’hi entrevista a l’autora. ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails