04 de juny 2012

La presó de Capolatell

Retorno al bloc amb energia i ganes d'explicar coses :)

Aquest cap de setmana he estat "de relax" fora de Barcelona i de Lloret (però no fora de Catalunya, que la crisi és la crisi i aquí també hi tenim coses fantàstiques ^_^). Un dels llocs on he estat és LA PRESÓ DE CAPOLATELL.

No és, de fet, una presó com us podeu imaginar. 

Està situada a la "Serra de Busa". La posició de les muntanyes van fer que durant la Guerra del Francès s'hi fes un gran campament ple de soldats (de fet, segons la Wikipèdia Busa va ser, després de Cadis, el primer indret de l'Estat a proclamar la Constitució de 1812).

La presó és una mena de muntanya que queda "suelta": només s'hi pot accedir a través d'una rampa metàl·lica. Antigament no hi era, clar, només hi havia una rampa de fusta que la posaven per enviar-hi els presoners.


El terreny és petit i està a 1300 metres d'altura. Allà hi posaven presoners francesos, i com que passaven molta gana i molt de fred, alguns es llençaven muntanya avall cridant Mourir à Busa et resurgir à Paris. De fet, era això o morir igualment lentament, ja que no els alimentaven ni res.

El que si que tenien... eren les vistes magnífiques que es poden veure des d'allà:
 

Pantà de la Llosa del Cavall

Resum: es tracta d'una excursió bonica i de dificultat fàcil (bé, depèn de on la comencis, clar). La ruta pròpiament de la presó té uns 6km en total (anada i tornada), o sigui que res. Ideal sobretot per famílies amb nens, perquè tampoc té cap desnivell: es força pla. Val molt la pena!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Cuac (pero un cuac con muy mala gaita).

O sea, yo preocupado porque el no escribir en el blog era por falta de tiempo(aqui van tus palabras textuales:..Sempre utilitzo el blog per desconectar però ara no tinc temps...¿vero?) y ahora resulta que has estado de picos pardos vete tú a saber con quién y haciendo qué, en la Presó.
¡¡Qué poca formalidad!!Lo que siempre digo: ¡¡¡¡Si es que no te puedo dejar sóla!!!.
Y claro, ahora vendremos cansados, y dejaremos el sorteo en manos del Random....
Ala, adiós, que voy que grazno.
Sí, soy yo, ¿qué pasa?

Anònim ha dit...

Hola Eli. Saludos desde Aranjuez y bienvenida a mi Blog, digo, tu Blog.

¿se puede saber qué le has hecho ahora a tu plumífero amigo que va como una moto picoteando a todos los turistas con los que se cruza?

Sois como crios (cría y pato)

Javier

Anònim ha dit...

Benvinguda de nou, quina enveja em fas! sempre estas amunt i avall, d'aqui cap allà ...
Espero que hagis pogut desconectar encara que fos per poc temps.
Una abraçada.
Montse

Eli Ramirez ha dit...

Oye Pato, que a la montaña también se va para HACER RELAX
Tu lo que tienes es envidia :)


Montse, està a propet i val molt la pena, la veritat és que no sé perquè a vagades anem tant lluny si lo bonic ho tenim ben a prop!

MT ha dit...

hola Eli m'alegro que ja estiguis en forma¡¡¡¡ una paradeta de tant en tant no va malament¡
salutacions
Maite Pérez

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails