11 de maig 2012

Polina (Bastien Vivés)

Si fa dos dies us parlava de Sostres, avui us parlaré de Polina, una altre novel·la gràfica (còmic).

N'havia sentit a parlar i quan el vaig veure a la biblioteca no em vaig poder estar d'agafar-lo. Ja la imatge de la coberta trobo que està molt bé i que diu molt:


Sí, ens podem imaginar de què va la història.
Polina és una nena russa que fa les proves per entrar a una acadèmia de ballet. Com ens podem ja imaginar, l'agafen, i al cap de poc es converteix en una alumna avançada i puja de nivell gràcies al professor Bojinski.

Al llarg de les pàgines podem anar veient l'evolució de la noia, els seus progressos, els seus fracassos, les seves decisions. Sobretot m'ha agradat això últim: Polina deixa una cosa per anar a una altra, i sense més marxa de la ciutat per enfrontar-se a una nova vida i estil. No suficient amb això, les diferents coses que passen a la vida fa que ho deixi tot per anar a una nova destinació, arriscant-se a deixar tot el que tenia i començar de zero en un altre lloc. L'evolució del personatge m'ha agradat molt, i la relació que té amb Bojinski també.


És una bona manera d'acostar-se al món de la dansa, que és molt dur i requereix molt de sacrifici. El llibre transmet molt bé les coses, trobo que és de lectura imprescindible. Si el llegiu o l'heu llegit, ja em direu que us ha semblat :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails