04 de maig 2012

L'ocell de la revolta (Suzanne Collins)

Després de llegir el primer (Els Jocs de la Fam) i el segon (En flames), he completat la triologia i m'he llegit el tercer. Me'l van regalar per St Jordi i des de que el vaig començar que no l'he pogut deixar!


En feia certa por aquest tercer volum, perquè m'havien dit que era més fluix... però no, almenys per mi. L'he trobat molt a l'alçada dels altres dos.

Com ja vaig dir, els llibres dels Jocs de la Fam són novel·les dirigides a joves però que al contrari del que passa amb altres llibres juvenils, són aptes (i molt aptes!) també pels adults. És una història crua amb grans paral·lelismes al món actual i que si més no fa pensar i no deixa indiferent.

Si hagués de triar un dels tres llibres potser em quedaria amb el segon, ja que al primer no deixa de ser una presentació del món en el que es troben (he aprés una paraula nova: distopia), mentre que aquest tercer és la narració de la revolució per fer caure El Capitoli i és força trist (mor molta gent, però no faré spoilers!).

I com a tot bon llibre tenim una història d'amor pel mig.... però fins i tot aquesta és trista.
En fi, que m'han agradat molt els tres llibres, i que la Katniss Everdeen (muntagarlaire), en Peeta, en Gale, en Haymitch, en Cinna, la Prim i la resta de personatges s'han fet un petit lloc en el meu cervell.
Per acabar, una frase que diu en Plutarc i que representa molt bé el sentit de l'obra:

El pensament col·lectiu sol tenir una vida curta. Som uns éssers volubles, 
estúpids i de curta memòria amb un gran do per a l'autodestrucció.

4 comentaris:

Míriam ha dit...

Me'n alegra que t'hagen agradat ^-^ Jo també em quede amb el segon. El tercer no em va paréixer fluix en cap moment, però sí que és cert que és molt trist...

[A continuació, spoilers!]
A més crec que em vaig enamorar massa de'n Finnick i això encara m'està passant factura ;3; Té una mort absurda ¬.¬... De sobte passes la pàgina y ¡sorpresa! ja no hi és.

Eli Ramirez ha dit...

SPOILER
Jo tb sóc molt fan del Finnick!!!!
completament d'acord en que no està ben gestionada la seva mort. :-(

Eli Ramirez ha dit...

Per cert la paraula DISTOPIA me la vas ensenyar tu hehe

Míriam ha dit...

Aw! Doncs tinc una altra paraula per a tu: Ucronia =D!
Encara no m'he llegit cap llibre d'aquest gènere però en tinc ganes.

Te deixe un link a wikipedia amb la seua definició, exemples, història i més coses n.n (a viquipèdia també està però l'articles és més curtet i no m'agrada tant ù3u)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails