01 de febrer 2012

Taronges de Barcelona (Rèquiem cítric)


L'Eixample de Barcelona és un barri (districte) avorrit. Sobretot si pensem en la zona quadriculada de "cantonades aprofitades". 
Tot i així, a vegades trobes secrets... les illes de l'Eixample, per exemple, algunes tan desaprofitades i d'altres que amaguen jardins, parcs.. o biblioteques! :-)

La foto és d'un carreró (una "illa" tallada per la meitat). Estava ple de tarongers i tots tenien tarongetes als seus peus. Em va fer gràcia però per altra banda també em va fer pena. Recordo que en una peli surt un home gran explicant que per la guerra civil ho van passar molt malament i que un dia la seva mare li va poder donar una taronja. I ara estan aquí caigudes. Ningú fa cas a aquestes taronges, perquè són de carrer... però el pobre taronger "les ha fabricat", no sé, em fan pena les taronges que estan al terra, en mig d'una ciutat com ara és Barcelona, enmig d'un barri fred... no aspiren a res (a què un gos se'ls hi pixi a sobre???).

2 comentaris:

Montse Argemi ha dit...

Saps que les taronges dels arbres ornamentals són amargants?
A la meva ciutat està de moda fer guerres de taronges de matinada, i per agafar-les esqueixen i trenquen els arbres, per aquest motiu les brigades de jardineria les cullen, però si arribes abans que ells pots fer una fantàstica melmelada de taronges amargues, és molt british!

Eli Ramirez ha dit...

jejejejejej no ho sabia
gràcies pel comentari ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails