27 de gener 2012

Nada (Janne Teller)

Atenció amb aquest llibre:


Nada (Janne Teller, no confondre amb el de la Laforet, també molt bo) és un llibre polèmic: primer no el volien publicar, i ara és una lectura obligatòria a la majoria d'escoles dels països escandinaus.

Pierre Anthon és un jove que un dia va descobrir que la vida no té cap sentit. Cap. Per això, s'enfila dalt d'un arbre i mira la vida passar...mentre va cridant les raons per les quals la vida no té cap mena de sentit.Això molesta als seus companys de classe (7è curs), que volen girar la truita i demostrar-li que sí que les coses tenen sentit...i decideixen fer una pila de coses amb sugnificat.

El "MONTÓN DE SIGNIFICADO" el comencen coses de poc valor (unes sandàlies, una canya de pescar...) són 20 alumnes i quan un d'ells ha deixat una cosa, ha d'anar a la següent persona i demana-li una altra.
La cosa es complica quan les coses que comencen a demanar són..... més que coses de poc valor. Sembla no haver-hi límits... religió, pàtria... res té límit, tot és prou significatiu.

Sincerament, és un llibre impactant, que fa pensar. Es llegeix molt ràpid: són 100 i pico pàgines però de lletra grandeta, amb un ritme de narració molt viu i ràpid.

Nada importa.
Hace mucho que lo sé.
Así que no merece la pena hacer nada.
Eso acabo de descubrirlo.

1 comentari:

Lleonard Pler ha dit...

Carn de gallina recordant-lo. Aquí també hauria de ser lectura recomenada!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails