22 de desembre 2011

L'home intranquil (Kiko Amat)

Feia bastant que no em reia tant amb un llibre... és bo. És bo :-)

L'autor del llibre és el mateix protagonista. Al llarg d'uns 30 capítols breus i curts (és llegeix en un plis) veiem les fòbies i les neures d'aquest trentanyero, juntament amb la seva parella pel-roja (la Taronja) i el seu fill de 9 mesos, també ataronjat.


Ell no necessita res més que els seus milers de discos i una Vespa rovellada. És feliç així. I més feliç seria si pogués aniquilar als turistes, als idiotes, el telenotícies, els cacaolats, els pares perfectes,... ho critica tot, tot! no en deixa res de sencer.

Subratllo aquestes parts:

1. Quan enumera els 6 factors clau per conviure amb una persona durant més de 15 anys: compatibilitat tèrmica, acoblament adormidor, bon humor matinal, gust cinematograficomusical, afició culinàrioalcoholica. Suposo que té raó!

2. Els pares perfectes: són els que pel berenar dels seus nens porten sempre fruita orgànica i saníssima tallada en peces de la mateixa mida i forma -potser esculpint amb el ganivet a cada tros de pera una figura de Mickey Mouse eqüestre en relleu- en lloc de les quatre o cinc galetes Príncipe mig desfetes que nosaltres treiem dissimuladament de la butxaca.

Ideal també el capítol on parla de lo dolent que ha estat sempre amb els esports (m'hi sento molt identificada) i ah! una cosa que no li perdono....després d'un llarg discurs de coses odioses (en les quals s'inclou "convergència i unió tota sencera XD) acaba amb un imperdonable....

"Voldria creure que hi ha algún tipus d'esperança, però llavors m'assabento de les xifres d'espectadors que han pagat per anar a veure Hoy no me puedo levantar, el musical de Mecano, i sé que estem abocats a l'apocalipsi termonuclear"


1 comentari:

Soyyoeldani ha dit...

M'encanta!! jajaajaja, el tipus de llibre que em ve de gust llegir... me l'apunto!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails