10 d’octubre 2011

Pensant en els altres (Learning to care) [NHK Japó]

Fa anys vaig veure un documental que em va encantar. Anava d'uns nens japonesos en una escola... No hi havia pensat mai més, i és un gran error. El documental és preciós!!!

"Pensant en els altres" és la història d'uns nens i un mestre.
El van emetre a "60 minuts" l'any 2002 i ha guanyat quantitat de premis. S'hi explica el procés d'aprenentatge d'uns nens d'una escola de Kanazawa (es segueix tot un curs escolar, des de que arriben fins que marxen) i de la relació que tenen entre ells i amb el mestre Toshiro Kanamori.Kanamori els hi ensenya que és molt important ser feliç i ser feliç amb els demés, que s'ha de tractar bé a tothom, que has de deixar anar el que tens dins.
Cada dia tots els nens i nenes escriuen en una llibreta allò que els hi passa pel cap i cada dia 3 d'ells ho llegeixen de bon matí davant la resta de companys. Les paraules d'aquests nens són innocents i diuen les coses tal com les veuen.

El documental toca temes importants, com la justicia amb els companys, "el bullying", la mort... tots els nens en parlen i ho exterioritzen. La veritat és que fa plorar una mica (bé, jo és que sóc de llàgrima fàcil!!).

Jo el recomano a tothom. Sobretot i especialment a les persones que treballen en àmbit educatiu.

Deixa que la gent visqui en el teu cor
Esteu aquí per ser feliços. Tots heu de ser feliços. 
Si algú no es feliç, ningú ho serà.

No se m'acut res més per dir. Sé que és molt fàcil recomanar vídeos al blog i sé que també és molt fàcil que ningú se'ls miri... però aquest documental és tan maco que de veritat, de veritat, de veritat.... mireu-vos-el...! Us poso directament l'enllaç vale? Feu clik al play!LinkWithin

Related Posts with Thumbnails