12 de setembre 2011

Biblioteca Pública de Lloret de Mar

Durant molts anys... molts... o sigui, tota una vida, Lloret es pot dir que no ha tingut biblioteca com déu mana.
Jo quan era petita anava de tant en tant a la biblioteca de "La Caixa", una biblioteca vella que no tenia gaires llibres moderns... després hi havia la biblioteca de l'Institut... que es va convertir en biblioteca municipal... però jo no hi anava gaire. Era més maca però estava dins d'un institut i clar... no. L'Institut estava a dins el complexe de la Casa de la Cultura (l'antic teatre, també molt antiquat!!!) i toooot ho van tirar a terra per fer millors instal·lacions.

La biblioteca es va moure al subterrani d'un centre comercial, a l'antic Valvi. Accessibilitat no gaire fàcil. I molt gran tampoc era... però poc a poc smeblava que Lloret ja tornava a tenir consciència del món bibliotecari... (ep, jo hi vaig anar amb els nens del Casal d'estiu ^^)--> quan hi vaig anar amb els nens de P3 del Casal, molts no sabien que era una biblioteca, no havien anat mai... ara això no tornarà a passar, perquè on hi havia la casa de la cultura ara hi ha una GRAN BIBLIOTECA, molt maca, molt gran, amb molts llibres, moltes revistes, moltes pel·lícules, moltes taules, molts prestatges.... gran, maca, una biblioteca de veritat!

... I amb una sala infantil súper xula!


Quan vaig començar Biblioteconomia i Documentació a la UB i ho deia als meus amics i coneguts de Lloret... em miraven raru. Ara això ja no passarà mai més perquè tenim al poble una de les millors biblioteques de Catalunya, HUAHAHA!

A la revista "Lloret Informació" hi surt un article:
Diu: "...3000 m2 (...) única d'entre les poblacions similars de les comarques gironines que acompleix els requeriments del nou Mapa de Lectura Pública de Catalunya aprovat el 2008"

Pels lectors del bloc que no tingueu ni punyetera idea de què és això del Mapa, us en faig 2 cèntims: és una llista on surten els pobles de Catalunya i la biblioteca que els hi fa falta. Tipu.. "aquí una comarcal", "aquí un bibliobús".
Jo quan ho vaig sentir a dir per primera vegada pensava... "a Lloret no tenim ni els mínims". Home, teníem una mini biblioteca per un poble que, si no em confonc, ja va pels 40.000 habitants.

A la biblio hi ha prop de 45.000 documents i te'n pots emportar 20 durant 30 dies (això ja és bastant igual a tot arreu, però em venia de gust especificar-ho).
Ah! i els carnets tenen XIPS DE RADIOFREQüÈNCIA. Això és tope modern, eh! Jo només ho havia vist al C. Doc. del Disseny Hub! :-)


2 comentaris:

Anònim ha dit...

T'estimo, Eli, gràcies!!!!!!!!!!!!

Hermínia

Eli Ramirez ha dit...

:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails