22 d’agost 2011

Yahoo! Research small world experiment

A través del fantàstic bloc Betes i Clicks (que us el recomano moltíssim) m'he enterat d'una iniciativa que m'ha encantat.

Sabeu allò que diuen que entre dues persones de qualsevol part del món hi ha sis graus de separació? doncs els senyors de Yahoo i de Facebook ho volen mirar de comprovar. 


El procés és el següent: entres a la pàgina de "Yahoo! Research Small World Experiment" i dius que vols començar una cadena. Pots buscar o també fer que et busquin.
Jo he optat per fer les dues coses, això de que algu em busqui em fa molta gràcia, saber que potser hi ha una noia a Hawaii que mira de trobar quin és el seu contacte de Facebook més proper a mi i tenir l'esperança que amb menys de sis pasos arribi ^_^

I també m'he posat a buscar, sí. 
Et donen la informació de la persona (la informació que ell/a mateix/a ha volgut compartir) i apa, que comenci el joc.
M'ha tocat un noi de Tel Aviv. Té més o menys la mateixa edat que jo, ha estat universitari i treballa. Et surt la informació de la seva universitat i la empresa on treballa.

Tinc un amic que es "azafato de vuelo" i em sonava que algunes vegades havia dit que estava a Tel AViv. O sigui que dit i fet, el meu primer pas a la cadena ha estat escriure-li a ell. 
La cadena ha fet un pas més, dons ell (que efectivament fins i tot hi ha passat vacances) ha passat la informació cap a un altre amic seu d'allà... i ara... esperar!

Hi haurà gent que no ho veurà massa correcte, tot això, però jo ho trobo molt interessant i divertit. A mi no sé si algú em trobarà, però jo espero arribar al meu destí abans de sis pasos.

(i sí, està clar: el joc dels sis graus s'està fent amb el facebook i per això és més possible arribar als propòsits, i que tota la gent que no té facebook en queda exclosa... no és del tot real aquest experiment, però algo és algo).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails