04 d’agost 2011

Mi planta de naranja-lima (José Mauro de Vasconcelos)

Després de dos dies atabalant a tothom via Facebook sobre aquest llibre, ara és hora que en parli al bloc :)


La primera vegada (i única?) que vaig sentir a parlar d'aquest llibre va ser a les jornades de biblioteques escolars que vaig anar quan estava a Chile (Encuentro Crando Redes 2010 - Jornadas CRA). Es veu que a Brasil és un clàssic, i que tot llatinoamèrica el coneix. Va ser bestseller l'any 68 i després la van traduir a molts idiomes (32) i publicar en diferents països.

Es lectura obligatòria a Brasil, i hi ha pel·lícula (vista, i la comentaré diumenge xD) i adaptacions teatrals també.

Ara, de que va el llibre? és una història molt trista però que és maca de llegir. Jo crec que mai havia plorant tant llegint un llibre...
Va d'un nen pobre que es diu Zezé... en Zezé és un nen molt llest i amb un gran cor, però també es força entremaliat, i això últim és l'únic que veuen a casa seva.
Podria dir més coses del llibre, però com que es curtet i es llegeix ràpid, no voldria aixafar-vos cap part de l'argument.
El títol prové d'una planta que tenen al jardí de casa, a la qual en Zezé tracta com si fos una persona i li explica un munt de coses...

És una pena que aquest llibre costi tant de trobar! a les Biblioteques de Barcelona (ciutat) només hi ha un exemplar (Can Fabra). Quasi sempre està en préstec perquè la gent el demana i va de reserva en reserva (està el llibre una mica fet pols, ja...).

Reserveu-lo i llegiu-lo, de veritat... us agradarà.
Des d'ara, forma ja part dels meus llibres preferits....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails