18 de juliol 2011

Montmeló, Circuit de Catalunya: 24 Hores Frigo de Motociclisme

Dissabte vaig anar a Montmeló, al Circuit de Catalunya (quan era petita, assimilava el nom del poble a una muntanya plena de melons) 


No hi havia anat mai......perquè no sóc aficionada ni a la F1 ni a les motos.... (tot i que estant a Viterbo vam pagar 60 euros i vam recòrrer mitja Itàlia amb un cotxe llogat per veure'n xD).

Dissabte era la 17a edició de les 24 Hores Frigo de Motociclisme. O sigui, són motos que van amb equips de 3 o 4 pilots i condueixen durant 24 hores. Deu ni dó.
 Aquest any hi havia 45 equips (el màxim crec que són 70, però 70 són moltíssims), dels quals 16 eren francesos i 2, alemanys. Hi havia també un equip de dones i un equip de Mossos.

 

Jo no hi entenc gaire i tampoc m'ho miro quan ho fan a la tele, per tant em va sorprende força veure de tant a prop les proves que feien per posar la moto a punt, el cronometratge pels canvis de roda, etc. També em va fer gràcia veure com posen benzina, a saco (i de com la persona que ho fa ha d'anar vestida per no cremar-se en el cas que el líquid exploti). Tot això és la zona "Pit Lane" (a mi em sonava a xino, jhajajajaja!). 

I la zona del darrera on hi ha els equips es diu "paddock":


Vaig tenir la sort de anar-hi amb una persona així una mica VIP i que hi enten força, i per tant em va ensenyar tots els llocs del circuit i em va explicar un munt de coses que jo no sabia o mai m'havia parat a pensar-les (que bé a ser més o menys el mateix).
Aquí és dins la torre de control:

.
Quan estan a punt de començar, tots els pilots es posen en fila i quan es dona el punt de sortida corren cap a les seves motos. Aquesta manera de començar es diu estil "Le Mans".


Totes les motos, com és evident, han de complir uns requisits obligatoris per tal de competir més o menys en les mateixes condicions.


Aproximadament fan unes 720 voltes en 24 hores, i cada pilot només pot còrrer un màxim de dues hores. Són 4 per repartir-s'ho, però si volen també poden participar tres. El que no es pot es tenir suplents. Si un es fa mal o es posa malalt, doncs res... corres amb un de menys.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails