04 de juliol 2011

La volta dels 25 (Marc Serena)

Ja vaig comentar fa temps que un amic d'un amic (els amics dels amics són amics) havia fet la volta el món i n'havia escrit un llibre: La volta dels 25. Per Sant Jordi vaig comprar el llibre... i per fi l'he finalitzat! xDD


És totalment, però totalment, recomanable. Us explico de què va: són 25 entrevistes a 25 joves que viuen en 25 països diferents (i no cal afegir que els contextos són molt i molt i molt diferents).
El Marc va escriure un bloc mentre era de viatge: http://www.lavoltadels25.cat/ (millor blog de parla no anglesa als premis Lonely Planet) i després ho va plasmar en paper.
.
Jo vaig llegir el blog en el seu moment, però després de llegir el llibre l'he tornat a mirar, sobretot perquè al llibre no hi ha fotografies (tret de la cara dels entrevistats, en petit i B/N a cada inici de capítol) i és genial poder ampliar la informació amb imatges i anècdotes.


El llibre té de tot i més. Aquí alguns retalls:

Tallant-se el cabell a Moçambic el perruquer, que mai havia tallat cabells a un blanc, li va haver de cobrar doble. "...agafa la màquina i comença a esquilar-me... (...) no deu veure gaires possibilitats"
.
Una arqueòloga de Cambodja.... "molts cambodjans ja fan servir coberts per menjar, però serps, grills, escarbats i tota mena d'insectes continuen formant part de la dieta"

També el cas del Sam, asutralià, impressionant pel fet que amb 25 anys és metge, dirigeix una cadena de restaurants, porta una Fundació d'ajuda a nens i nens de Sri Lanka, està gravant un documental.... crak el tio! O un xaman de Perú... que viu al mig de la selva...

O Carla, presonera a Santiago de Xile..."(...) veia nois armats i volia ser com ells"... tots els personatges entrevistats tenen al seu darrera una llarga història. A mi també m'ha agradat molt el Lucas, un inventor argentí. Sabeu que a Argentina hi ha escoles d'inventors??  els nens van allà i inventen coses :-)

També m'ha fet molta gràcia el cas del Florian, un perfumista que va aprendre anglès traduint cançons de les Spice Girls i que porta la BSO de la Mary Poppins a l'iPod.


Joves pobres, rics, amb estudis o sense, revolucionaris, conformistes, ocupats o desocupats, de grans metròpolis, de comunitats aïllades... perfils contrastats, rabiosament actuals, sorprenents i plens de matisos que ofereixen nous punts de vista del món

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails