28 de juliol 2011

Adéu, Facultat!

Resulta que de cop, un dia, t'adones que ja has acabat. Que ja t'has diplomat, que ja t'has llicenciat... que els teus objectius formatius bàsics s'han assolit (oh, wait, he dit bàsics?), que has de tancar etapes i continuar amb les coses que tens obertes, o començar-ne de noves.

Quan vaig arribar a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació jo no sabia si volia ser bibliotecària. De fet pensava que la vida universitària era una merda, perquè a la UaB no hi havia estat bé i en canvi fent el cicle formatiu sí. Però allò del món bibliotecari sonava bé. 

Així doncs, un dia vaig entrar per una porta, a Melcior de Palau 140... i en els últims anys he entrat i he sortit d'aquella porta milers de vegades (milers? segur que sí!). La diplomatura em va encantar, la llicenciatura no tant... 

El primer dia de classe, un home ens va dir que "marxar d'erasmus era genial". Bé, no sé si ho va dir així, però al meu cap es va quedar així. Aquella frase em va canviar tot, ja que el primer dia de Facultat JO MAI HAVIA ANAT AMB AVIÓ! ... i trobaré a faltar molt la Facultat com a agència de viatges (Viterbo, Frankfurt, Londres, Porto, Santiago de Chile i Szombathely) (si m'haguessin dit això el primer dia de classe et juro que se'm marxen tots els possibles dubtes que hagués poigut tenir sobre si continuar o no).
Mmm aquell mateix home ens va dir que a la Facultat es feia un concurs on podies guanyar llibres cada setmana. No era un non motiu per quedar-s'hi??

Han hagut anys bons i anys dolents. Jo em quedo amb tercer de diplomatura: la facultat era nostra i vam fer el que vam voler... va ser l'any de Túnez, de poder fer convenis en biblioteques escolars, del blog del dijous, de la gincama de sant jordi, dels sopars, de les bibliofarres, de la 022 i el món de la respresentació estudiantil, del vodka amb redbull, de la catalogació descriptiva que no s'acabava d'aprovar mai, del Kraf, de la misteriosa quarta planta.... i també va coincidir amb un any en que jo venia emocionada per l'erasmus i no parava de viatjar (oh Ryanair estimat que ara ens abandones!)...

Els anys següents van seguir bé: ser becària a la Facultat va ser una bona etapa, perquè treballava al mateix lloc on estudiava i al mateix lloc on em trobava els amics. Teníem un despatx que molava molt i sempre hi havia música. I també va ser l'época de la Coral,... no sonavem pas malament!!!

Però suposo que tot té un cicle, i aquest s'ha acabat. :-)

3 comentaris:

Akiko-chan ha dit...

Anda que no hicimos teorías sobre la 4ª planta nosotros...xDDDD
Ánimo con lo que te toque ahora! Y a disfrutarlo! ;)

Anònim ha dit...

benvinguda al club "bibliodocumentalis", que era com li deiem a la meva època, finals del segle passat i principis d'aquest.
ja en fa uns poquets d'anys. en fí!

salut!

josep
elspuntsdellibre

Mònica ha dit...

m'ha fet gràcia aquest escrit! serà el pensament que tindré jo d'aquí un any, quan acabi la carrera.. si és que no el tinc ja! :) Salutacions!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails